Zelfrijdende auto's: Ford investeert $1 miljard in Argo AI

13/02/2017

Ford Motor Company investeert de komende vijf jaar $1 miljard in Argo AI, een artificial intelligence bedrijf, om een virtual driver system te ontwikkelen voor de zelfrijdende auto's die Ford vanaf 2021 op de markt wil brengen en om eventueel ook te verkopen aan andere bedrijven. Dat maakte Ford Motor Company vrijdag 10 februari 2017 bekend.

"Het komende decennium zal in het teken staan van de automatisering van voertuigen", zei Ford President and CEO Mark Fields tijdens de bekendmaking van het nieuws. "Zelfrijdende auto's zullen een even grote impact op de samenleving hebben als Ford’s introductie van de lopende band honderd jaar geleden", sprak hij.

Het huidige team van Ford dat werkt aan de ontwikkeling van het virtual driver system – de software die de autonoom rijdende auto's gaat aansturen – gaat nu samenwerken met de ingenieurs van Argo AI en krijgt volledige toegang tot de artifial intelligence en roboticakennis van het tech-bedrijf uit Silicon Valley. Deze innovatieve samenwerking vergroot de rol van Ford in de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen.

video van de bekendmaking van de samenwerking:
Op de foto staan (vlnr): Peter Rander, Argo AI COO; Ken Washington, Ford vice president of Research and Advanced Engineering; Mark Fields, Ford President and CEO; Bryan Salesky, Argo AI CEO; Raj Nair, Ford Executive Vice President Product Development en Chief Technical Officer; en Laura Merling, Ford Smart Mobility LLC Vice President of Autonomous Vehicle Solutions.

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws


Neem contact op via WhatsApp