New Ford Kuga ST-Line en Active PHEV

Ford vindt bestseller Kuga SUV opnieuw uit

17/01/2024

Ford nodigt automobilisten uit om de elektrische toekomst te omarmen en daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de nieuwe KugaEuropa’s best verkochte plug-inhybride (PHEV) in 2021, 20221,2 en wellicht ook in 2023 volgens de recentste gegevens. Dankzij hybride aandrijvingen, naadloze connectiviteit en een hele resem rijhulpsystemen van de nieuwste generatie zet de gedurfde, assertieve Kuga verrassende prestaties neer. Hij is dan ook de ideale keuze voor elke dag.


 • Nieuwe Ford Kuga ST-Line SUV geparkeerd achterkant
 • De nieuwe Kuga – gebouwd in Europa en ontworpen voor Europese bestuurders – biedt als PHEV-versie tot 69 km3 zuiver elektrisch rijplezier voor klanten die hun voertuig thuis of in het openbaar kunnen opladen. Voor wie die mogelijkheid niet heeft, is er de 100% hybride Kuga. De troeven van dat model? Het gemak en comfort van een elektrische aandrijflijn, een rijbereik tot 900 km met één brandstoftank4 en tot 64 procent zuiver elektrisch rijden in de stad.5

 • Zowel de plug-inhybride als de hybride met vierwielaandrijving laat een aanzienlijk betere acceleratie optekenen. En in elektrische modus daalt de uitstoot ook nog eens. Met een trekvermogen tot 2100 kg6 overtreft de nieuwe Kuga alle concurrenten. Een grote caravan of paardenbox, niets is hem te veel.


 • “De Ford Kuga is een heuse voltreffer, al sinds hij voor het eerst werd gelanceerd in 2008. En de nieuwe Kuga is onze beste versie ooit, dankzij nieuwe mogelijkheden, connectiviteit van de bovenste plank en een comfort dat zijn weerga niet kent,” aldus Jon Williams, general manager Ford Blue, Europa.


 • Nieuwe Ford Kuga ST-Line SUV geparkeerd voorkan
 • Fris ontwerp, naadloze connectiviteit

  Zowel vanbinnen als vanbuiten kreeg de nieuwe Kuga een fris, zelfverzekerd design. De slimme Titanium, sportieve ST-Line en stoere Active kunnen elk prat gaan op unieke designkenmerken en een eigen persoonlijkheid. Een opvallende ledlichtbalk over de hele breedte omlijst de nieuwe grille. Hier prijkt trots het ovale Ford Blue-logo, dat de kracht en het doel van de wagen onderstreept.

 • Binnenin is de nieuwe Kuga uitgerust met Fords SYNC 47 infotainmentsysteem van de nieuwste generatie, dat twee keer krachtiger is dan zijn voorganger. Een smartphone aan het systeem koppelen gaat heel vlot en dankzij de 5G-verbinding krijgt de bestuurder snel toegang tot informatie.

  Een navigatiesysteem in de cloud helpt die bovendien om de files voor te blijven en via draadloze Apple CarPlay en Android Auto8 liggen belangrijke apps en informatie letterlijk binnen handbereik – zonder storende kabels.

 • Nieuwe Ford Kuga Active SUV bestuurderszetel
 • Dankzij standaard Alexa Built-in9 kunnen bestuurders en passagiers ook zonder dat hun smartphone verbonden is vragen stellen of spraakopdrachten geven. En met SYNC 4 maken Kuga rijders optimaal gebruik van de trekmogelijkheden van de nieuwe Kuga.6 Zo helpt de Trailer Connection Checklist om veilige en betrouwbare koppelingen te maken. Via Trailer Tow Navigation kunnen bestuurders de afmetingen van hun auto en aanhanger invoeren. SYNC 4 kiest dan een route zonder scherpe bochten, lage bruggen of andere hindernissen.


 • Nieuwe Ford Kuga Active zijspiegel bestuurder
 • Geavanceerde technologie

  Zelfs in de meest uitdagende omstandigheden staat de geavanceerde rijhulptechnologie garant voor zorgeloos rijcomfort. De Adaptive Cruise Control10,11 van de nieuwe generatie remt nu automatisch voor bochten, kruispunten en ander verkeer. Het 360-graden camerasysteem12 geeft dan weer een overzicht vanuit de lucht, zodat parkeren, een aanhanger aankoppelen en een automatische carwash gebruiken kinderspel wordt.

 • Binnenin ademt de nieuwe Kuga comfortabel, praktisch gebruiksgemak – in de stad en daarbuiten. Dankzij de verschuifbare stoelen op de tweede rij krijgen de passagiers achteraan tot meer dan 1 m beenruimte en komt er tot 140 liter13 extra bagageruimte vrij. Optionele comfortstoelen goedgekeurd door een toonaangevende organisatie voor de gezondheid van de wervelkolom bieden ondersteuning waar dat het meeste nodig is.

  Via standaard full LED koplampen en Automatic High Beam Control10 helpt de geavanceerde verlichtingstechnologie om het comfort en vertrouwen van de bestuurder te verbeteren. De Dynamic Pixel ledkoplampen10 gebruiken navigatiegegevens en een camera op de voorruit om verkeersborden te lezen en het lichtpatroon te wijzigen in bochten, op kruispunten en aan rotondes. Zo worden voetgangers en fietsers beter verlicht.


 • Nieuwe Ford Kuga Active SUV boot slepen
 • Nieuwe Kuga Active-reeks

  Onder de uitvoeringen van de nieuwe Kuga vinden we de Active-reeks. Die is perfect als u qua uiterlijk en capaciteiten de meest robuuste Kuga wilt en u zicht af en toe op zand of modder waagt.

  De nieuwe Kuga wordt gebouwd in Fords geavanceerde fabriek in het Spaanse Valencia. Hier staan de 3D-geprinte onderdelen garant voor een uiterst nauwkeurige en duurzame productie. Samen met kunstmatige intelligentie verzekeren ingenieurs de hoogste kwaliteits- en productienormen

 • De nieuwe Kuga is vanaf januari 2024 te bestellen.


Ontdek de Ford Kuga


Foto gallerij


  • [1] Ford of Europe rapporteert de verkopen voor zijn 20 traditionele Europese markten: België, Groot-Brittannië, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Zweden en Zwitserland.
  • [2] Kuga Plug-In Hybrid was de best verkochte PHEV in Europa voor het volledige jaar 2021 en 2022 volgens gegevens verstrekt door JATO Dynamics en IHS Markit.
  • [3] Kuga PHEV gehomologeerde CO2-uitstoot 20-28 g/km, gehomologeerd brandstofverbruik 0,9-1,2 l/100 km en gehomologeerd puur elektrisch rijbereik 60-69 km WLTP. Kuga Hybrid met een gehomologeerde CO2-uitstoot van 121-146 g/km en een gehomologeerde brandstofefficiëntie van 5,3-6,4 l/100 km WLTP.
   Kuga 1,5-liter EcoBoost Hybrid gehomologeerde CO2-uitstoot 144-163 g/km en gehomologeerde brandstofefficiëntie 6,3-7,2 l/100 km WLTP.
   De bandbreedtes voor CO2-uitstoot en brandstofefficiëntie kunnen variëren afhankelijk van de voertuigvarianten die worden aangeboden door individuele markten. Het opgegeven WLTP brandstof-/energieverbruik, de CO2-uitstoot en de elektrische actieradius zijn bepaald volgens de technische eisen en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken vergelijking mogelijk tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten.
  • [4] Gebaseerd op gecertificeerde WLTP-gegevens voor een Kuga FHEV FWD ST-Line X.
  • [5] Het geschatte percentage is van toepassing op een Kuga Full Hybrid FWD-model, berekend op basis van de wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor lichte voertuigen (WLTP). Het geschatte percentage weerspiegelt de afstand elektrische modus vs benzine tijdens een gemiddelde rijcyclus in de stad. De elektrische modus wordt bereikt op de Kuga Full Hybrid FWD wanneer deze uitsluitend door de elektromotor wordt aangedreven of wanneer deze vertraagt, d.w.z. wanneer de verbrandingsmotor wordt uitgeschakeld en het voertuig kinetische energie gebruikt om zichzelf aan te drijven. De werkelijke elektrische rijafstand varieert door factoren zoals temperatuur, rijgedrag, routeprofiel, onderhoud van het voertuig en leeftijd en conditie van de batterij.
  • [6] Indien goed uitgerust. De maximale trekkracht is afhankelijk van de lading, de configuratie van het voertuig, de accessoires en het aantal passagiers.
  • [7] Rijd niet terwijl u afgeleid bent of handheld apparaten gebruikt. Gebruik spraakgestuurde systemen wanneer mogelijk. Sommige functies kunnen worden geblokkeerd als de auto in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.
  • [8] Telefoon met actieve dataservice en compatibele software vereist. SYNC 4 regelt geen producten van derden producten tijdens het gebruik. Derden zijn zelf verantwoordelijk voor hun functionaliteit.
  • [9] Om Alexa Built-in te gebruiken, moeten bestuurders FordPass in hun voertuig activeren met de FordPass smartphone app of de instellingen in de auto. Toegang tot Alexa vereist een Amazon account, SYNC 4 of SYNC 4A, FordPass en gratis Connected Service geactiveerd via de FordPass app (zie FordPass Voorwaarden voor meer informatie). Bijkomende producten en installatie kunnen vereist zijn. Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo's en merken zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of zijn filialen.
  • [10] Hulpsystemen voor de bestuurder zijn een aanvulling op en geen vervanging van de aandacht, het beoordelingsvermogen en de behoefte van de bestuurder om het voertuig onder controle te houden.
  • [11] Als de stop langer dan drie seconden duurt, moet de bestuurder ingrijpen en de "RES"-knop of het gaspedaal indrukken om de werking van het systeem te hervatten.
  • [12] Camera's werken alleen bij snelheden onder de 10 km/u.
  • [13] Laad- en laadcapaciteit beperkt door gewicht en gewichtsverdeling.


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws


Neem contact op via WhatsApp