100% elektrische Ford Explorer

Wereldreis Explorer EV: Lexie Alford begint aan tweede Afrikaanse etappe

2/11/2023
 • De Afrikaanse etappe van ‘Charge Around the Globe’ is nu in volle gang met Lexie Alford (@LexieLimitless) en de volledig elektrische Ford Explorer. Lexie is inmiddels op weg van Kaapstad naar het Great Kruger National Park in Zuid-Afrika.

 • Lexie begon haar reis goed toen zij in Kaapstad stopte bij Muizenberg Beach waar zij Apish en Loveday van Waves For Change ontmoette. Ze deed mee aan een surfles en zag hoe Waves For Change surfen gebruikt om geestelijke gezondheidszorg voor kinderen te bieden in gemeenschappen met weinig middelen. Ook ontmoette Lexie wat mensen die deelnemen aan dit inspirerende programma. Lexie sloot haar dag af in Masiphumelele met een typisch Zuid-Afrikaanse braai, waarbij eten wordt bereidt op een open grill.

 • Charge Around the Globe met Lexie Alford en de nieuwe Ford Explorer EV
 • Op weg naar het noordoosten van Kaapstad, richting Kroonstad, waren er lange files waardoor de voortang van de reis traag verliep. Ook kreeg Lexie onderweg te maken met een stroomstoring van een laadstation terwijl de Explorer hierop aangesloten was. Gelukkig zorgde de wallbox bij Lexie’s accommodatie de volgende dag weer voor een volle acculading. Verder kende de reis richting Johannesburg veel uitdagende wegen. Gelukkig werden de vele kuilen gecompenseerd door een indrukwekkend landschap.

 • Eenmaal aangekomen in Johannesburg, de dichtstbevolkte stad van Zuid-Afrika, werd Lexie begroet door een bekend gezicht; een geel jasje van RecordSetter. Op verschillende plekken worden de GPS-transponder en de kilometerstand van de Explorer gecontroleerd en bijgehouden. Dit helpt bij het valideren van Lexie’s poging om de eerste persoon te zijn die de wereld rondreist in een elektrisch voertuig. Overigens worden deze gegevens ook gebruikt om een kaart te maken met de afgelegde route van de Explorer.

 • Charge Around the Globe met Lexie Alford en de nieuwe Ford Explorer EV
 • Het laatste deel van het Zuid-Afrikaanse avontuur was een bezoek aan de Black Mambas, een eenheid van hoogopgeleide vrouwelijke rangers. Zij patrouilleren in 20.000 hectare van het Balule Nature Reserve, onderdeel van het Greater Kruger National Park, met als doel het stoppen van stroperij. Hun belangrijke werk heeft ertoe geleid dat het aantal stropersincidenten in dit gebied sinds hun oprichting in 2013 met 63 procent is afgenomen! En deze stoere vrouwen doen dat geheel ongewapend.

  Lexie is nu op weg naar de naar de volgende bestemming van haar Charge Around The Globe route door Afrika; Zimbabwe.

 • Met inmiddels ruim 7.000 kilometer gereden – en tot nu toe slechts één lekke band – gaat het goed. We zullen binnenkort weer een nieuwe update geven, maar u kunt het laatste nieuws ook volgen via: Ford News Europe, Instagram, TikTok, X en YouTube.

 • Ontdek de 100% elektrische Explorer


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws


Neem contact op via WhatsApp