Ford SuperVan 4.2 racet met EV-power

Ford SuperVan 4.2 racet met EV-power

22/06/2023
 • Ford Performance neemt deel aan legendarische Pikes Peak International Hill Climb met de volledig elektrische SuperVan 4.2, herontworpen voor optimale prestaties bij heuvelklimmen.

  Ford Performance maakt zich op voor de 101e editie van The Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb, aangeboden door Gran Turismo, met een opwindende inzending – de geheel nieuwe en verbeterde versie van de SuperVan 4. Dit langverwachte evenement zal het vernieuwde ontwerp, de geavanceerde technologieën en de unieke kenmerken demonstreren die de prestaties voor de uitdagende heuvelklim optimaliseren.

  Vanaf de eerste race in 1916 met een Model T, hebben Ford-voertuigen altijd al hun stempel gedrukt op de iconische Pikes Peak International Hill Climb. Dit jaar zal motorsportlegende Romain Dumas het stuur van de SuperVan 4 in handen nemen tijdens zijn achtste optreden op het evenement. Zijn enorme ervaring en uitzonderlijke vaardigheden maken hem tot de perfecte keuze om de traditie van Ford voort te zetten tijdens de beroemdste bergrace van Amerika.


 • "Samen met onze STARD-partners hebben we de E-Transit SuperVan 4.2 gebouwd om een echt competitieve machine te zijn die erop gericht is om snel de top van de berg te bereiken," zegt Mark Rushbrook, Global Director, Ford Performance Motorsports. "De Pikes Peak Hill Climb biedt de perfecte gelegenheid om de technologie van Ford op het gebied van elektrische voertuigen te laten zien en EV Performance in de schijnwerpers te zetten."


 • De SuperVan 4.2
 • De SuperVan 4.2, die is verfijnd ten opzichte van de SuperVan 4, heeft een compleet nieuw ontwerp van de aerodynamica ondergaan dat speciaal is ontworpen om door de hoge lucht van de Pikes Peak-atmosfeer te snijden en tegelijkertijd de downforce te verhogen - meer dan 4.400 pond bij 150 mijl per uur.

  Tot de belangrijkste aerodynamische kenmerken behoren een lichtgewicht achterspoiler van koolstofvezel en een frontsplitter, die er allebei voor zorgen dat SuperVan 4.2 stevig op de bochtige wegen van de berg blijft liggen.

 • Het chassis van SuperVan 4.2 onderging ook een gewichtsvermindering om de algehele balans te verbeteren en wendbaarheid te bieden in de bochten van de bergwegen.

  Er zijn ook verbeteringen aangebracht aan de aandrijflijn. Door het aantal STARD UHP 6-fasen motoren terug te brengen van vier naar drie en door gebruik te maken van STARD's Ultra High Performance Li-Polymeer NMC cellen, bereikt de bestelwagen een optimale vermogen-gewichtsverhouding terwijl het vierwielaandrijvingssysteem behouden blijft met één motor voor en twee achter. Met een gecombineerd ontladingsvermogen van meer dan 1.050 kW (1.400 pk) kan de SuperVan 4.2 zijn volledige potentieel benutten, terwijl hij ook gebruik maakt van de nieuwe 600 kW regeneratieprestaties van de batterij voor een optimaal energiegebruik.


 • "De teams van Ford Performance en STARD hebben hard gewerkt om de SuperVan 4.2 te optimaliseren voor de Pikes Peak Hill Climb," zegt Mike Norton, WRC Program Supervisor & Motorsports Regulations and Homologation, Ford Performance. "Van de aerodynamica tot de herziene elektrische aandrijflijn, ik denk dat onze tijden op de berg de moeite waard zullen zijn om op af te stemmen."


 • Ford Performance en STARD hebben de SuperVan 4.2 uitgerust met een herzien regeneratief remsysteem met keramische koolstofremschijven, magnesium gesmede wielen omwikkeld met Pirelli P Zero™ racebanden, opgewaardeerde aandrijfassen, een perspex voorruit en een minimalistisch race-interieur om al het gewicht te verwijderen dat niet nodig is om de SuperVan 4.2 de best mogelijke tijd op de berg te laten neerzetten.

  De Pikes Peak International Hill Climb vindt plaats op zondag 25 juni. Ga voor meer informatie over het evenement naar https://ppihc.org/. Mis de live race-uitzending op YouTube niet.


Foto gallerij:

De SuperVan 4.2 achterkant
De SuperVan 4.2 spoiler
De SuperVan 4.2 van binnen
De SuperVan 4.2 voorkant


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws


Neem contact op via WhatsApp