Meest verkochte pick-up van Europa krijgt een platinum versie

1/12/2022

De nieuwe Ranger Platinum positioneert zich bovenaan het gamma van de meest verkochte pick-up in Europa en vestigt nieuwe normen voor luxe in dit segment. Het hoogwaardige interieur, de geavanceerde connectiviteit en Fords krachtige nieuwe 3.0 V6-turbodieselmotor verenigen comfort met geraffineerde prestaties en een aanzienlijk sleepvermogen.

De ontzagwekkende en eigentijdse Ranger Platinum is nu reeds te bestellen en de eerste exemplaren voor Europese klanten zullen tegen het einde van de lente 2023 worden geleverd.


 • Ranger Platinum luxe pick-up
 • Ford Pro onthulde vandaag de bijzonder rijkelijk uitgeruste Ranger Platinum pick-up1, die de norm voor luxe in de Ranger-familie naar ongekende hoogten tilt.

  Zo vervoegt de nieuwe Ranger Platinum het opwindende gamma van de meest verkochte pickup in Europa2 en positioneert hij zich aan de top van het weggamma. Zijn exclusieve koetswerkdetails en afwerking zetten het karaktervolle design nog extra kracht bij en gaan hand in hand met een stijlvol en eigentijds lederen interieur.


 • De meest luxueuze Range

 • Ranger Platinum met 3.0 V6-turbodieselmotor
 • Fords machtige, 240 pk sterke 3.0 V6-turbodieselmotor en het onderstel, dat speciaal werd ontwikkeld met het oog op raffinement, staan garant voor vloeiende, moeiteloze prestaties en een uitzonderlijk koppel om ladingen te vervoeren en tot 3.500 kilogram te slepen.3

  De Ranger Platinum is exclusief verkrijgbaar met een dubbele cabine met vijf plaatsen en met deze 3.0 V6-turbodieselmotor onder de kap, dezelfde motor die ook Fords Noord-Amerikaanse luxe-SUV’s en F-150 pick-up aandrijft en welke een vermogen van 240 pk en een koppel van 600 Nm levert.

 • Deze output gaat via Fords tientrapsautomaat met adaptieve schakelpatronen naar de nieuwe, elektronisch gestuurde permanente vierwielaandrijving van de Ranger.

 • Ranger Platinum laadbak
 • Ook kreeg de automaat nieuwe steunen die lawaai en trillingen tegengaan. Dat resulteert ongeacht de omstandigheden in verfijnde, alerte en zelfverzekerde prestaties en een royaal geremd sleepgewicht van maximaal 3.500 kilogram.

  Tevens moet deze uitvoering qua laadcapaciteiten niet onderdoen voor andere Ranger pick-ups, met onder meer een laadvermogen van meer dan een ton.4

 • Het koetswerk van de Ranger Platinum bouwt voort op de gespierde en functionele stijl van de Ranger-familie en voegt er extra verfijning aan toe. Het nieuwe model positioneert zich boven de huidige topversie Wildtrak, die bij het vorige model 60 procent van de Europese Rangerverkoop voor zijn rekening nam.

 • Ranger Platinum grille
 • Aan de buitenkant onderscheidt de Ranger Platinum zich door een uniek radiatorrooster en een nieuwe afwerking in gesatineerd chroom om een sterke eerste indruk te maken. Het geheel wordt afgemaakt door nieuwe 20” lichtmetalen velgen met een gepolijste afwerking en details in glanzend ebony.

  Andere luxueuze attenties zijn de zacht sluitende achterklep, het privacyglas en de specifieke dagrijlichten in de matrix-ledkoplampen. De standaard dakrails dragen bij tot zijn uitgesproken look en functionaliteit.

 • Binnenin verenigt de Ranger Platinum een luxueuze lederafwerking met handige technologieën die het leven van de inzittenden vergemakkelijken. Bestuurder en voorpassagier genieten van hoogwaardige, in tien richtingen verstelbare, geperforeerde en gewatteerde lederen zetels met verwarming en koeling en stijlvolle contrasterende stiknaden.

  De texturen in donker esdoornhout met open nerven trekt het weelderige design door, terwijl de geraffineerde sfeerverlichting een rustgevende interieursfeer helpt te creëren.

 • Ranger Platinum cockpit
 • De hoogtechnologische cockpit is opgebouwd rond twee 12"-schermen: een volledig digitaal instrumentenbord dat de traditionele wijzerplaten voor de bestuurder vervangt, en een aanraakscherm in portretlay-out om Fords krachtige SYNC 4A-infotainmentsysteem te bedienen.5

  De Ranger Platinum is ook standaard uitgerust met een audiosysteem met acht luidsprekers van B&O6 en een draadloze smartphonelader.7

 • Voor de krachtige connectiviteit zorgt een standaard FordPass Connect-modem, die verscheidene modules draadloos up-todate kan houden via Ford Power-Up-software-updates die de wagen in de loop der jaren nog kunnen verbeteren.

  Behalve de uitgebreide geavanceerde rijhulpsystemen van de Ranger Wildtrak, biedt de Platinum-uitvoering ook standaard Active Park Assist met Park Out Assist8, het Blind Spot Information System met Cross-Traffic Alert en Trailer Coverage, Lane Change Warning & Aid, en een 360°-camera.# # #  • [1]  Ford Ranger 3,0-liter V6 diesel met 10-traps automatische versnellingsbak gehomologeerde CO2-emissies 262-273 g/km WLTP en gehomologeerde brandstofefficiëntie 10,0-10,4 l/100 km WLTP. De opgegeven WLTP brandstof-/energieverbruiken, CO2-emissies en elektrische actieradius zijn bepaald volgens de technische eisen en specificaties van de Europese verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken een vergelijking mogelijk tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten.
  • [2]  Oostenrijk, België, Groot-Brittannië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Zweden, Zwitserland, Turkije.
  • [3]  De maximale trekkracht hangt af van de lading, de configuratie van het voertuig, de accessoires en het aantal passagiers.
  • [4]  Het maximale laadvermogen varieert en is gebaseerd op accessoires en voertuigconfiguratie. Zie het label op de deurstijl voor draagvermogen van een specifiek voertuig.
  • [5]  Rijd niet terwijl u afgeleid bent of handapparatuur gebruikt. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen worden geblokkeerd als de auto in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.
  • [6]  BANG & OLUFSEN© 2021 en B&O© 2021. BANG & OLUFSEN™ en B&O™ zijn geregistreerde handelsmerken van Bang & Olufsen Group. In licentie gegeven door Harman Becker Automotive Systems Manufacturing Kft. Alle rechten voorbehouden.
  • [7]  Beschikbare draadloze Qi opladen is mogelijk niet compatibel met alle mobiele telefoons.
  • [8]  Hulpsystemen voor de bestuurder zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het oordeel en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig onder controle te houden. voertuig onder controle te houden. Het vervangt veilig rijden niet. Zie de gebruikershandleiding voor details en beperkingen.


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws


Neem contact op via WhatsApp