Ford E-Transit: de volledig elektrische bestelwagen

25/08/2021

Ford stelt de volledig elektrische Transit bestelwagen op de proef en start met enkele test op Europees wegdek. Voorafgaand aan de lancering van de verkoop in het voorjaar van 2022, worden enkele grote wagenparkbeheerders ingeschakeld om de bestelwagen alvast op de proef te stellen.

De proef begint met tien E-Transit-prototypes die op de proef worden gesteld. De bedrijfswagens worden ingezet voor verschillende intensieve praktijkscenario's voor de post-, gemeente- en nutsbedrijven in Duitsland, Noorwegen en het VK. Tot de proefpartners behoren AWB-afvalverwerking, Balfour Beatty, de gemeentelijke vloot van de stad Keulen, DHL Express in het VK, DPD, Norwegian Post, Ocado en Recover Nordic. De testvloot omvat een volledige reeks aan E-Transit-varianten, waaronder dubbele cabines, chassis-cabines met een bruto voertuigmassa van 3,5 tot 4,25 ton, en een verscheidenheid aan gespecialiseerde voertuigconversies.

"We willen aantonen dat het helpen van klanten om hun impact op het milieu te verminderen hand in hand kan gaan met het verbeteren van hun productiviteit", zegt Dave Petts, marktleider, stedelijke elektrische bestelwagens bij Ford Europa. Real-world kilometers in handen van de klant helpen ons om de zakelijke voordelen te laten zien die E-Transit kan bieden, evenals het geven van waardevolle feedback over gebruikspatronen en laadgedrag, zodat we de operationele ervaring kunnen verfijnen. We zijn er vast van overtuigd dat we onze klanten als familie moeten behandelen, en dit programma benadrukt de waarde die we hechten aan die hechte partnerschappen.”

De tests markeren de laatste fase in Fords ontwikkeling van de nieuwe E-Transit, na een veeleisend testprogramma op Ford-proefterreinen en technische faciliteiten. Trials-partners zullen de E-Transit-prototypes gedurende zes of twaalf maanden gebruiken.

Maak een afspraak

Een verscheidenheid aan gespecialiseerde conversies
De E-Transit is zorgvuldig ontworpen om een eenvoudige en ongecompliceerde conversie mogelijk te maken met dezelfde armaturen en fittingen die zijn ontwikkeld voor bestaande Transit-modellen. Een selectie van de testvoertuigen is omgebouwd – met steun van het door Ford goedgekeurde Qualified Vehicle Modifier-netwerk – om de veelzijdigheid van het E-Transit-platform te demonstreren. Voorbeelden van de conversies zijn:

  • Gekoelde laadbak voor bezorging van boodschappen, aangedreven door 2,3 kW ProPower Onboard-systeem
  • Dropside body voor constructie met lichtbakens en gewichtssensoren
  • Gekooide kipper voor afvalverwijdering
  • Last-mile laadbak met doorloopschot en luchtvering achter
  • Last-mile bestelwagen met verlijmde interne stelling, doorloopschot en voorste springstoel

Het E-Transit-testprogramma voor klanten volgt op een eerder succesvol initiatief met de Transit Custom Plug-In Hybrid, waarbij een groot aantal klanten in de stad meer dan 240.000 km (150.000 mijl) aflegde en ontdekte dat ze in emissievrije modus konden werken voor 75 procent van hun kilometers in het centrum van Londen. Verdere tests in Keulen, Duitsland hebben geholpen om het voordeel aan te tonen van een innovatieve dynamische geofencing-technologie, die automatisch de emissievrije EV Now-modus activeerde in gebieden met bijzonder hoge luchtvervuiling om de lokale luchtkwaliteit in stedelijke gebieden te helpen verbeteren.

In 2020 behaalde Ford zijn zesde opeenvolgende jaar als leider in de verkoop van commerciële voertuigen in Europa. De trend zette zich voort in 2021, waarbij Ford in de eerste helft van dit jaar zijn positie als bestverkochte bedrijfswagenmerk in de regio handhaafde.

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws


Neem contact op via WhatsApp