Ford onthult de geheel nieuwe SUV

11/04/2019

Het beste van alles in één pakket!


Op 2 april 2019, onthulde Ford de stijlvolle en onderscheidende reeks nieuwe Kuga SUV's, die begin 2020 wordt verwacht. De nieuwe reeks Ford Kuga SUV's hebben een nieuw slank ontwerp gekregen en opmerkelijke proporties, voor meer ruimte en comfort. Daarnaast is de volledig nieuwe Ford Kuga als eerste personenwagen van Ford verkrijgbaar met een ‘mild hybrid’-, ‘full hybrid’- en ‘plug-in hybrid’-aandrijving.

Het nieuwe Ford Kuga gamma omvat de plug-in hybride, EcoBlue Hybrid (mild hybride) en de Hybrid (volledig hybride), 1.5-liter EcoBoost benzinemotoren en 1.5- en 2.0-liter EcoBlue dieselmotoren. Alle motoren kunnen worden gekoppeld aan de nieuwe, intelligente, automatische achttrapstransmissie. De Kuga wordt leverbaar in de verfijnde Titanium-, de sportieve ST-Line- en de luxe Vignale-uitvoeringen.

De batterij kan worden opgeladen via een laadpoort in het spatbord vooraan en wordt onderweg automatisch bijgeladen door het regeneratieve remsysteem dat kinetische energie opvangt die normaal verloren gaat tijdens het remmen. Ford schat dat de batterij in ongeveer vier uur kan worden opgeladen aan een 230V-stopcontact.Ontworpen door onze klanten


De volledig nieuwe Kuga werd als eerste SUV ontwikkeld op basis van Fords nieuwe, wereldwijde C2-platform, dat bijdraagt tot een betere luchtstroom en lager verbruik en dat het gewicht in vergelijking met de vorige generatie met dezelfde motor met ongeveer 90 kilogram reduceert. De nieuwe architectuur werd ook ontworpen om de botsprestaties te verbeteren: de torsiestijfheid nam met 10 procent toe, wat tevens het rijgedrag en raffinement ten goede komt. Bovendien biedt de auto van Ford meer interieurruimte naast het expressieve en dynamische design.

De volledig nieuwe Kuga komt met een opvallend nieuw koetswerkdesign, dat meer gebeiteld en eenvoudiger oogt dankzij de hoogwaardige proporties. Het meer gestroomlijnde silhouet vertaalt zich in een langere wielbasis die het rijcomfort en de stabiliteit verhoogt dankzij de grotere voetafdruk, evenals een langere motorkap, een schuiner opgestelde voorruit en een lagere daklijn. Daardoor oogt de Kuga energieker, lichtvoetiger en capabeler dan zijn voorgangers.


Vertrouwenwekkende technologieën


De volledig nieuwe Kuga tilt de SUV-ervaring naar een nog hoger niveau met tal van geavanceerde rijhulpsystemen die werden ontwikkeld om bestuurders meer vertrouwen te geven aan het stuur en te helpen om zich op hun rit te concentreren.

De gesofistikeerde Ford Co-Pilot360-technologieën verbeteren de bescherming, het rijden en parkeren, en zijn ontworpen om de rijbeleving nog comfortabeler, minder belastend en veiliger te maken

Nieuw bij Ford zijn het nieuwe Lane-Keeping System met dodehoekassistent, dat het Blind Spot Information System (BLIS) en Lane-Keeping System laat samenwerken om naderende voertuigen in de dode hoek te detecteren op wegen met meerdere rijstroken. Wanneer het systeem een dreigende aanrijding detecteert doordat de bestuurder van rijstrook wil veranderen of doordat de wagen afwijkt, terwijl er een ander voertuig in de dode hoek nadert, stuurt het systeem tegen om de bestuurder te waarschuwen en de rijstrookwissel af te raden.

“We geloven niet in technologie om de technologie”, verklaarde Stuart Rowley, President Ford of Europe. “Voorzieningen zoals de geïntegreerde FordPass Connect-modem en het nieuwe Lane-Keeping System met Blind Spot Assist zijn net als onze hybridemotoren ontwikkeld om tegemoet te komen aan de voortdurend veranderende manier waarop we onze auto gebruiken en om de volledig nieuwe Kuga naadloos te integreren in het leven van onze klanten.”

Neem contact met ons op voor meer informatie

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws


Neem contact op via WhatsApp